IR GÖRÜNTÜLEME

Hiperspektral ve Kızılötesi Çözümler.

Kanada, Quebec City’de bulunan Telops, savunma, endüstriyel ve akademik araştırma uygulamaları için yüksek performanslı hiperspektral görüntüleme sistemleri ve kızılötesi kameralar tasarlar ve üretir. Telops ayrıca müşterilerinin özel ihtiyaçlarına cevap verebilmek için optik sistemler teknolojisinin geliştirilmesine yönelik Ar-Ge hizmetleri sunmakta ve uluslararası bir pazara hitap etmektedir.

www.telops.com
Lotec, Telops’un Türkiye’deki bayisidir.

Hiperspektral Kameralar.

Hyper-Cam, yüksek uzamsal ve spektral çözünürlüğü birleştiren gelişmiş bir pasif kızılötesi hiperspektral görüntüleme sistemidir. Gaz ve mineral tespiti ve tanımlaması için gerçek zamanlı radyometrik olarak kalibre edilmiş veriler sağlar. Yer tabanlı formatta ve aynı zamanda kompakt bir hava hiperspektral görüntüleme sistemi olarak sunulur: Hyper-Cam Airborne Mini.
Hyper-Cam Airborne Mini, küçük uçaklara ve diğer kompakt araçlara uyacak şekilde tasarlanmış, devrim niteliğinde bir hiperspektral görüntüleme sistemidir. Bu hafif görüntüleme sensörü, hiperspektral IR araştırmaları için çok yönlü bir araçtır ve gerçek zamanlı gaz tespiti, tanımlaması ve ölçümü için benzersiz bir araçtır.

Multispektral Kameralar.

Telops multispektral kızılötesi kameralar, sahne sinyalinin tek bir geniş bant görüntü yerine farklı spektral bantlara bölünmesine izin veren ve böylece spektral imza analizine olanak tanıyan 8 konumlu hızlı dönen bir filtre çarkı ile donatılmıştır. Filtre tekerleği mekanizması, kameraların kare hızını en üst düzeye çıkarmak için tasarlanmıştır ve sabit veya döner modda kullanılabilir. Dönme hızı, filtre başına 100 Hz’e kadar ayarlanabilir, böylece senkronize modda 800 fps’ye kadar kare hızına izin verilir.

Yüksek Dinamik Aralıklı Kameralar.

HDR-IR kameralar, geniş bir sıcaklık aralığı içeren sahneleri ölçmek için idealdir. Hızlı geçişli bir zayıflatma filtresi mekanizması ile donatılmıştır. Bu mekanizma ile kameralar, görüntü alımı sırasında en iyi zayıflama filtresini otomatik olarak seçerek dinamik aralığı en üst düzeye çıkarır.

Yüksek Performanslı HIZLI Kameralar.

Telops FAST kamera serisi, piyasadaki en hızlı kızılötesi kameralara sahiptir. Kısa dalgadan çok uzun dalga kızılötesi bantlarına kadar mevcut olan bu kameralar, çok çeşitli ölçüm ihtiyaçlarını ve uygulamalarını karşılayabilir.

Yüksek hassasiyetleri, etkileyici zamansal çözünürlükleri ve tescilli otomatik pozlama kontrolü (AEC) ile FAST kameralar, balistik, yanma veya deneysel mekanik deneylerinde olduğu gibi dinamik olayları analiz etmek için mükemmeldir.

FAST kameralar, yüksek görüntü kalitesi sağlamak için orta dalga bantlarında HD veya Süper HD formatlarında da mevcuttur.

Giriş Seviyesi SPARK Kameralar.

Telops SPARK soğutmalı MWIR kamera ailesi, Telops’un ünlü olduğu IR görüntüleme yeteneklerini uygun bir fiyata sağlamak için tasarlanmıştır. Hem VGA hem de HD dedektör formatlarında mevcut olan SPARK kameralar, özel ölçüm gereksinimlerinizi karşılayacak şekilde yapılandırılabilir. Güçlü ancak sezgisel Reveal IR toplama yazılımı ile birleştirildiğinde, kullanıcı veri toplama sürecinin tüm yönlerini kontrol edebilir.

Tüm SPARK kameraları, Telops’un benzersiz kalıcı radyometrik kalibrasyonuna ve Otomatik Pozlama Kontrolü (AEC) çalışma moduna sahiptir.

Yazılım ve Aksesuarlar.

25-mm Lens

For wide-field-of-view applications.

50-mm Lens

For medium-field-of-view applications.

100-mm Lens

For narrow-field-of-view applications.

200-mm Lens

For long-distance applications.

Gaz Algılama ve Tanımlama

Metan Tespiti

Telops Hyper-Cam ile bilim insanları bir sahnede bulunan metanı tespit edip tanımlayabilir ve bir görüntü veya videoda tam olarak piksel piksel yerini belirleyebilir. Son zamanlarda, İsveç’teki Linköping Üniversitesi’nden bilim adamları, böylece, iklim değişikliğine karşı mücadelede önemli bir rol oynayabilecek bir buluş olan metan emisyonlarını gerçek zamanlı olarak « filme alabildiler ». Sonuçları prestijli Nature Climate Change dergisinde yayınlandı.

Metan Tespiti

Telops Hyper-Cam ayrıca Total E&P tarafından bir Ar-Ge projesi kapsamında metan gazı bulutlarının gerçek zamanlı 3D yeniden yapılandırmasını göstermek için başarıyla kullanıldı. Deney sırasında, gözlemlenen alanın etrafına üç Hyper-Cam yerleştirildi ve bir merkezi bilgisayara ağa bağlandı. Her Hyper-Cam, gerçek zamanlı olarak radyometrik olarak kalibre edilmiş bir hiperspektral görüntü üretti. Bilgisayar, sızıntı oranını tahmin etmenin yanı sıra 3B bulutu hesaplamak ve görüntülemek için görüntüleyicilerden gelen hiperspektral verileri birleştirdi. Total’in çalışmaları 28 Eylül 2016’da Dubai, BAE’de düzenlenen SPE/ATCE Konferansında sunuldu.